I za danas jedna mozgalica koja je prosto zaludjela svijet, zbog toga što je jako teško doći do tačnog odgovora, a mnogi smatraju da ti koji dodju do tačnog rezultata spadaju u velike genijalce.

Ova mozgalica je prosto vrijedna svačije pažnje, a sada je i na vama da pronađete tačan odgovor. Nemojte zaboraviti da su mozgalice te koje na neki način treniraju vaš mozak i moždane vijuge, zbog toga i jesu jako bitne. Riješavanjem raznih mozgalica izoštravate svoju moć zapažanja kao i moć pamćenja, zbog toga što je mozak kao mišići koje trenirate u teretani kako bi ga istakli na svom tijelu.

Kako na tijelu, tako je veoma važno da radite i na svom mozgu. Tako ćete održati i zdravlje vašeg mozga koje je jako bitno za cjelokupni organizam čovjeka.

Naime, na slici možete da vidite par šibica koje tvore jednu jednačinu. Ali, ova jednačina nije tačna, a ono što će biti vaš današnji zadatak jeste da pomjeranjem samo jedne šibice ovu jednačinu dovedete u tačno stanje.

Na prvi pogled izgleda jako komplikovano, ali je ustvati veoma jednostavno. Sve što morate uraditi je da pomjerite samo jednu šibicu kako bi dobili tačnu jednačinu. Po vašem mišljenu koja bi to šibica trebala da bude?

Da li ste pronašli riješenje? Ako jeste, za koje vrijeme ste uspjeli to da izvedete jer je trenutni rekord rješavanja ovog zadatka 16 sekundi. Jeste li vi možda bili brži.

Preporučeno