Kao što smo već nekoliko puta napominjali, važnost mozgalica je porasla u zadnje vrijeme, s obzirom da su istraživanja pokazala da veoma pozitivno djeluju na mozak čovjeka, na koncentraciju i razvijanje moždanih vijuga.

Danas smo za vas pripremili jednu veoma zanimljivu mozgalicu. Na prvi pogled izgleda mozgalica se čini kao veoma jednostavna i mislite da ćete je riješiti vrlo brzo. Za sami početak morate pogledati sliku.

Kada je pogledate, čini se kao da je na njoj prikazan jedan potpuno običan dan u Engleskoj, odnosno u Londonu. U pozadini na slici možete vidjeti i Big Ben, a pored njega i londonski autobus koji je u saobraćaju, pješaci se slobodno kreću. Ali, ukoliko ponovo pogledate, ovog puta malo pažljivije vidjet ćete da se na fotografiji krije jedne ogromna greška, a samo ljudi koji imaju veliku moć zapažanja mogu vidjeti o čemu se radi.

Da li ste pogledali drugi put lijepo sliku? Vidite li grešku koja se krije na slici? Ove mozgalice vam mogu toliko pomoći u razvijanju moždanih vijuga, a isto tako mogu vam poboljšati vid i izoptriti ga. Bilo bi odlično kada bi ovakve mozgalice riješavali s djecom, jer ćete na taj način razvijati i njihove moždane vijuge. Ako već neko vrijeme gledate u ovu sliku, ali i dalje ne shvatate koja je ovdje greška, rješenje možete da pronađete u nastavku teksta.

Rješenje:
Naime, ovako je moguće da vozite u svim ostalim državama u Evropi, ali ne i u Velikoj Britaniji. U ovoj državi se krećete lijevom stranom.

Preporučeno