Danas, veliki broj ljudi pati od nadutosti, a nekolicina njih misli da su se udebljali ili da konstantno imaju višak kilograma koji se taloži na trbuhu i kojeg nikako ne mogu da skinu.

Ali, morate znati da niste debeli i da nemate višak sala na trbuhu, nego se to vjerovatno radi o napuhanom stomaku iz nekog razloga. Veliki broj je situacija koje mogu da prouzrokuju ovako nešto. Preko hrane koja ne odgovara vašem stomaku i crijevima, pa sve do stresa koji je nečim izazvan.

Mnogi imaju problema sa nadutim stomakom koji čini da se osjećate jako neprijatno, ali na svu sreću, ovaj problem se može vrlo lako riješiti, a potreban vam je samo jedan sastojak koji već imate u svojoj kuhinji u to smo sigurno.

Dakle, riješenje se krije u jabukovom sirćetu.

Sirće u sebi sadrži dva ključna sastojka za zdrav rad crijeva i za zdravo varenje, pektin i digesrivne enzime. Pektin je skrob koji podstiče rad dobrih bakterija u vašim crijevima i pomaže da se hrana pravilno razloši onda kada se vari. Digestivni enzimi su jako važni za proizvodnju stomačne kiselina koja isto tako podstiče varenje. Osim toga, sirće pomaže u skidanju masnoće u organizmu a može vam i pomoći kod mršavljenja s obzirom da potiče brži rad crijeva i samog metabolizma u organizmu.

Samo dvije kašike jabukovog sirćeta pomiješajte u čaši vrele vode i to pijte svakog dana, a u slučaju nekih nedoumica, posavjetujte se sa vašim doktorom.

Preporučeno