Za danas jedna jako neobična priča, koja nam stiže iz Hrvatske, a koja se tiče kupovine nekretnina. Verujemo da ste do sada jako puno puta čuli z aneobičen priče sa svih strana sveta, u kojima ste mogli da čujete iskustva kupaca kuća i imanja, koji su na istim pronalazili jako čudne stvari. 

Tako je u Vinkovicima, sredinom prošle godine, čovek kupio stariju kuću,a  kada je čistio podrum, tamo je pronašao oružje iz 1992 godine, kao granate i bombe. Šta tek reći za čoveka iz Srbije, koji je također u okolini Pančeva kupio manju nekretninu, a kada je iza kuće našao tunel, nije mu bilo dobro. Također, za danas imamo priču, koja je prostrujala celom Hrvatskom. 

Naime, cela priča se desila u IStri., u mestu koje se zove Momjan, kada je vlasnik kuće čistio staru šupu, a tom prilikom je u zidu pronašao i dve ručne bombe. “Na mesto događaja odmah su upućeni policijski službenici i utvrđeno je da se radi o ručnim bombama iz Drugog svetskog rata koje su policijski službenici protiveksplozivne jedinice izdvojili i uništili. Policijska uprava upozorava građane da budu oprezni i da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne preuzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obaveste policiju”, kažu iz istarske policije.

Nakon toga, je došla i specijalna ekipa iz policije, koja je pregledala celo imanje:“Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, u moru i na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva, nemojte da ih dirate niti da ih donosite u policijsku stanicu kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih povreda, već o tome obavijestite policiju na broj 192. ”, saopšteno je.

Preporučeno