Kao i žene i muškarci su intrigirani, posebno njihovo tijelo koje ima gomilu funkcija koje i dalje zbunjuju sve naučnike.

Tako isto i muškarci imaju G tačku, na opšte iznenađenje svih. Muško tijelo u sebi skriva veliki broj iznenađenja. Neke njegove tajne i dalje su uglavnom nepoznate ne samo ženama već i samim muškarcima.

Sporo starenje
Muško lice puno duže od ženskog, čuva mladalački izgled. Sve se svodi na činjenicu da koža od muškarca gubi koncentraciju kolagena mnogo sporije, a to znači da je puno otpornija na oštećenja i bore.

Sposobnost laktacije
Ne morate ponovo čitati, jer ste dobro pročitali. Isto tako i muškarci imaju žlijezde koje mogu da porizvedu mlijeko, ali njegova proizvodnja predstavlja abnormalnost muškog tijela. Ovo se može desiti kada se proizvede previše hormona prolaktina, ovo može da bude posljedica određenih vrsta lijekova kao i terapija koje se koriste za stimulaciju srca, problema s hipofizom i hipotalamuskom, upotrebom opioida ili zbog ekstremne gladi.

Gubitak kose
Lijepo je misliti da se genetska sklonost za ćelavost prenosi isključivo majčinim X hromosomima, ali to ipak nije slučaj. postoje i drugi faktori koji nisu manje važni.

Ukoliko je otac od muškarca ćelav, onda se i njegove šanse da izgube kosu povećavaju za 60 posto. Aktivnost muških hormona isto tako utiče na folikule dlačica na takav način da tijelo postupno gubi sposobnost da proizvode novu kosu. Loša prehrana i stres isto tako mnogo povećavaju rizik od ćelavosti.

Premenstrualni sindrom
Ovo bi moglo biti jako iznenađujuće za neke, ali 26 posto muškaraca isto tako doživljavaju PMS.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno