Muž mi je ovaj vikend rekao da ide na službeni put, tako da sam ja odlučila da u svoje slobodno vrijeme iznenadim svoju prijateljicu iz ladih dana koji nisam vidjela jako dugo. Ona živi na drugom kraju grada, nekih 20 – ak minuta vožnje kolima. Krenula sam bez da sam se najavila. Ni slutila nisam da će me taj odlazak skupo koštati. Vožnja je trajale nešto duže jer su bili neki radovi na putu, pa se saobraćaj odvijap jednom trakom, tako da sam već bila malo nervozna.

Kada sam došla pred vrata, pozvonila sam i tada se na vratima pojavio njen muž. Nakon što smo se pozdravili, rekao mi je da je njegova supruga nažalost odsutna i da je ovaj vikend na poslovnom putu. Kako sam čula tu rečenicu, kao da me je neko pogodio nečim i odjednom mi pade na pamet da mi je istu rečenicu rekao i moj suprug. Odmah su mi kroz glavu počele da prolaze crne misli, a kada je rekao da je taj seminar u Budvi, gdje je da napomenem i moj muž, vjeujte mi da su mi se od stresa noge odsjekle.

U tom trenutku mi je muž moje drugarice ponudio da uđem u kuču da popijemo po kafu, kada sam već došla. Uzela sam mobitel da ih nazovem, i to čak po tri puta. Niko od njih dvoje mi se nije javilo. Ne mogu da vjerujem da je moj muž kojeg volim i kojem sa bila vjerna sve ove godine samo tako otišao sa mojom drugaricom, ženom koju bukvalno znam od vrtića.

Preporučeno