Đorđe Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u krugu svojih najbližih.

Na gorbu su položeni vjenci i buketi cvijeća sa porukama koje prosto slamaju srce. Ispraćaju slavnog kantautora na vječni počinat je prisustvovalo oko dvadesetak ljudi, a osim članova najuže porodice i prijatelja, među njima je bio i gradonačelnik Ljubljane, koji je ostavio vjenac na njegov grob na kojem piše “Prijatelju Đoletu v slovo, Zoran”.

Na jednom od mnogobrojnih vjenaca napisana je i poruka “Zauvijek tvoji”. Na grobu stoji i papir na kojem piše Hvala Đole, a uz to je nacrtano i crveno srce. Inače, u Novom Sadu je dnas proglašen Dan žalost zbog smrti slavnog kantautora i Panonskog mornara.

– Na jutrošnjem sastanku je donijeta odluka da ipak u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića – napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević pa je dodao:

– Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu zajedno sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu ali i za region. Novi Sad a ni Srbija neće biti više isti poslije njegove smrti.

Đorđe Balašević je preminuo 19. februara u 67. gdini života na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, kćerke i sina. Od njega su se opraštali veliki broj fanova ali i kolega, koji još uvijek ne mogu da vjeruju da je Đorđe napustio ovaj svijet.

Preporučeno