Kao što mnogi znamo u nedjelju, jedanaestog oktobra je preminuo poznati pjevač Bora Drljača, nakon teške i duge borbe sa opakom bolešću u svojoj osamdesetoj godini života.

Oproštaj od legendarnog “starog vuka” je bio na Novom Bežanijskom groblju, na kojem je bilo dosta njegovih prijatelja i kolega koji su se posljednji put sa njim pozdravili.

Na sahrani je bilo prisutno preko sto ljudi, a neki od njegovih najblićih prijatelja i njegova porodica je u nekoliko navrata bila totalno skrhana od bola za Borom. Tu je bio prisutan i njegova najbolji prijatelj Era Ojdanić koji je u jednom trenutku zajecao kroz suze i pao na koljena. Od Drljače su se svi oprostili na emotivan način sa njegovom pjesmom “Nema raja bez rodnoga kraja”.

Borislav Boro Drljača je poznati pjevač narodne muzike koji je rođen 29. augusta 1941. godine u selu Donja Suvaja, u opštini Bosanska Krupa. Borin otac Branko je bio ekonomista, matičar i poslovođa u trgovini, a isto tako je lijepo pjevao i svirao gitaru. Majka Stoja je bila također ekonomista, ali je ona nažalost stradala u Drugom svjetskom ratu. Nakon njene smrti, Branko se ponovo oženio, a Bori nije ostala nijedna slika majke.

Jako mlad je otišao u Beograd gdje je počeo da pjeva u KUD „Branko Radičević“ i „Španac“. Zbog siromaštva u kojem je živio je dobio motivaciju da počne da se bavi pjevanjem, što mu se na kraju i isplatilo. On je za života napravio veliku i uspješnu karijeru.

Preporučeno