Jako često na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo o nekim zaista nevjerovatnim slučajevima koji su se izdešavali širom svijeta, a u našem današnjem članku vam donosimo jedan medicinski slučaj koji se inače dogodio u Sibiru. Naime, majka je zatrudnila prirodnim putem, a kako je živjela vam urbanog područja, a trudnoća je tekla bez problema, devet mjeseci nije otišla ni na jedan pregled gdje bi saznala da se plod razvija van maternice.

Kada je došlo vrijeme za porođaj, tek tada je shvatila da nije sve kako treba, a tim od deset ljekara je bio zadužen da spasi život ove majke, ali i bebe. Jako složenom i teškom operacijom su na kraju ipak postigli svoj cilj, pa je na svijet stigla hrabra i jaka djevojčica, koja je tada dobila ime koje je u svakom slučaju u potpunosti i zaslužila. Naime, majka joj je odlučila da da ime Veronika, što u prevodu znači „ona koja nosi pobjedu“.

To ime je u potpunosti pristajalo ovom djetetu, koje je od samog početka pokazalo da će u životu uvijek da bude veliki borac. Naime, većina ovakvih trudnoća se završe pobačajem, te se tvrdi da samo jedna od 625 miliona beba preživi abdominalnu trudnoću.

Kada čujete ovakve priče, shvatite da su vaši problemi sitni i beznačajni, te da ljudi svakog dana muče muke na mnogo težim životnim situacijama nego što ćete ih vi ikad doživjeti, zar ne? Zbog toga trebate svakog dana da naučite kako da budete zahvalni na svemu što imate i što vam je život pružio.

Preporučeno
Loading..