Na internetu jako često imamo priliku da čitamo o nekim nevjerovatnim trikovima i savjetima, kojih se vjerovatno nikad ne bismo sami dosjetili, ali ipak, neko ipak jeste, te nam je na taj način uspio da olakša život.

U našem današnjem članku vam donosimo nešto što će vas sigurno na prvu iznenaditi, kako je riječ o triku za koji vam je potrebna samo pasta za zube, a garantuje vam se da se pomoću nje možete riješiti ispucalih peta, suhe kože na stopalima, kao i žuljeva, koji se posebno znaju javljati u međusezonskim periodima, kada mijenjate obuću koju stalno nosite.

Sa ljepšim danima, pripadnice ženskog spola jedva čekaju da počnu nositi otvorenu obuću, pa tako u ovo doba godine itekako veliku pažnju pridaju njezi svojih stopala. Pasta za zube vam može biti od koristi u ovoj namjeri, kako može poslužiti kao dobar piling za hlađenje, koji će da ukloni sve mrtve stanice vađe kože, poslije čega će vaša koža da bude mekana kao da je bebina.

Pastu možete koristiti i za izbjeljivanje noktiju, ili da se riješite neprijatnih žuljeva. Samo nanesite pastu na žulj ili pukotinu, pa tako ostavite da stoji nekoliko sati, a onda potom vlažnom krpicom je uklonite. Jedino pripazite ako imate duboke pukotine ili povrede, zbog mentola koji se nalazi u pasti za zube, što bi moglo da bude jako bolno za vas ako dođe u kontakt sa vašom ranom. Ipak, to je jedini negativni učinak koji bi pasta za zube mogla da ima za vaša stopala.