Na društvenim mrežama jako često imamo priliku da čitamo o nekim trikovima koji nam možda na prvu i nemaju toliko smisla, ali dokle god su efikasni, nema razloga da ih preispitujemo. U našem današnjem članku vam donosimo jedan takav, koji bi mogao da bude od posebno velikog značaja za pripadnice ženskog spola, posebno one koje inače imaju problema sa grčevima tokom svog menstrualnog ciklusa.

Naime, što sve vam treba za ovaj jako jednostavni trik jeste jedan komad obične vate, zatim etanol i alkohol za dezinfekciju. Ono što treba da uradite jeste da na mali komadić vate stavite malo alkohola, a onda ostatak da iscijedite iz njega. Nakon toga, taj komadić stavite u vaš pupak. Komadić treba da ostane na tom mjestu narednih dvadeset do dvadesetpet minuta, a nakon toga ga izvadite.

Na ovaj način ćete omogućiti alkoholu da pomoću svojih blagotvornih svojstava da smanji bolove u abdomenu kod žena, a isto tako se pokazalo da na ovaj način možete da riješite i probleme koji podrazumijevaju vrtoglavicu, bolove u stomaku, zatim kašalj, groznicu, te se čak pokazalo i efikasno kod određenih proljetnjih alergija, ili barem neki na društvenim mrežama smatraju da je upravo ovaj trik ono što im je pomoglo oko njihovog problema.

Kako god, najefikasnije dejstvo ovog trika ćete postići ako budete ponavljali ovaj cijeli proces barem dva puta dnevno, a isto tako bitno je da dok držite vatu u svom stomaku, da se probate što više da opustite i da razmišljate o lijepim stvarima i što pozitivnije moguće.

Preporučeno
Loading..