Prije više od 25 godina na vrata porodice Nurkanović iz Sarajeva zakucala je jedna nepoznata žena.

Nosila je u rukama malu djevojčicu, i tako je držeći čvrsto izgovorila rečenicu koja će živote svih prisutnih u trenu da okrene naopako: “Dobar dan, gospođo, ništa mi ne treba od vas, samo želim vašem mužu da kažem da ima još jedno dijete”.

Četiri godine od ovog susreta, na samrti, muž je supruzi odlučio priznati da djevojčica zapravo nije bila greška i da njihov sin Eldar ima rođenu seku.

“Ja sam mali koji je bio sa druge strane vrata”

– Otac mi je bio profesor Ekonomskog fakultetu u Beogradu, a mama mi je doktorka. Tata je u tridesetim godinama saznao da ima najteži oblik bolesti, liječio se gdje god je mogao u bivšoj SFRJ, pokušavao je i u inostranstvu. Moja mama je uvijek putovala s njim zbog liječenja, tako da su me uglavnom odgajali moji baka i deka. Kada je već bilo jasno da je tata na samrti, neka nepoznata žena nam se pojavila na vratima. Sa sobom je imala djetence u rukama. Rekla je tati da ima kćerku za koju nije znao, ali da misli da treba da je vidi dok je živ, a poslije se pokupila i otišla. To je bio šok i za njega a i za moju majku. Kada sam imao četiri godine, moj otac je umro, a sa njim i ta cijela tajna. Majka je šutala sve dok nisam postao punoljetan – priča svoju filmsku životnu priču za “Blic” poznati fotograf iz BiH Eldar Nurković.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno