Zaštita Feng šui za privlačenje novca se uvijek pravi pomoću statu koje liči i na lava i na psa.

To su ustvari, fu psi ili carski lavovi čuvari. Smatra se da su nastali u drevnoj Kini i predstavljaju jaku zaštitu koja se uvijek postavlja ispred carskih palata i hramova a štite svako porodično bogastvo. Tradicionalno ih postavljaju pred vrata najbogotijih domova i simbol su visokog socijalnog statusa.

Fu psi se inače postavljaju u paru. Muški fu pas drži globus pod desnom šapom, što simboliše kontrolu ali i zaštitu doma. Ženka drži pod šapom štene i time predstavlja majčinsku zaštitu.

Ukoliko kuća gleda na sjever, zapad ili sjeverozapad, trebate postaviti metalne figurice. Za kuće koje su okrenute ka jugu, izabreite statue koje su ofarbane živopisnim bojama, dok za one koje gledaju ka istoku treba nabaviti nešto skuplje, figure koje su napravljene od žada. Mužjak se stavlja desno od ulaznih vrata, kad gledate kuću spolja, odnosno sa ulice, a ženka lijeko.

Ukoliko želite da ih postavote unutar kuće, preporučuju se figurice koje su izrađene od porculana ili keramike. Obavezno treba da budu okrenute ulaznim vratima, tačnije ka spolja.

Ukoliko vam se ne dopadaju figure ili nemate mjesta za njih, alternativa su privjesci koji na sebi imaju reljefni simbol carskog lava, odnosno fu psa. Inače im je dodata i crvena kićanka i mistični feng šui čvor koji pojačavaju njegovo dejstvo. Ovakav privjesak treba da se okači blizu ulaznih vrata, a nikako ga nemojte stavljati u kuhinju ili u kupatilo.

Preporučeno