Najbolji prijatelj skoro svake frizure i svake žene, je lak za kosu.

Koristimo ga onda kada želimo da naša frizura ostane netaknuta i njime zauzdavamo i najneposlučnije pramenove.

Ali, da li ga pravilno koristimo?
Ono što je najvažnije da zapamtite jeste da nam je lak potreban da bismo fiksirali željenu frizuru. Treba ga pažkjivo odabrati, fokusirajući se na brend, zapamtite boce, aromu, i na kraju željeni rezultat.

Lak se ne bira prema vrsti kose, kao što to radimo sa proizvodima za njegu, gelovima i kremama, koji se nanose na vlažnu kosu.

Postoji par vrsta fiksiranja. Ako želite da frizura može da se pomjera i da se lak ne lijepi za kosu, lagani stepen fiksiranja će biti odgovarajuć za vas, ako vam je potrebna garancija forme i rezultat u toku cijelog dana, onda vam je potreban jak lak. Lakovi koji imaju jaku mogućnost fiksiranja su pogodni za pravljenje složenijih frizura.

Lakom možete dodatno da isušite svoju kosu, a ona će, u tom slučaju, postati krhka i beživotna. sve se ovo dešava, zbog toga što lakovi sadrže alkohol. I zato je potrbeno da prije upotrebe navlažite svoju kosu sredstvima za njegu i ne koristite ga više od dva puta dnevno, što je sasvim dovoljno za održavanje željenog efekta.

Ako vam se kosa zalijepila jer ste nanijeli previše laka, pokušajte da je iščešljate, a ako to ne pomaže, operite kosu.

Lak se nanosi na suhu kosu tako što ćete držati srej na udaljenosti od 15 do 20 cm. Na ovaj način ćete izbjeći lijepljenje kose.

Kako biste korijenu dodali volumen, prebacite kosu preko glave naprijed, zadržite je rukama i onda nanesite malo laka.

Preporučeno