Možda baš i ne postoji brz način za rješavanje svih životnih problema, ali definitivno postoji način za brzo suzbijanje akni na licu.

Ovo je toliko jednostavan i efikasan način da ćete biti zapanjeni rezultatima, koji će te vidjeti u tren oka. Pitate se u čemu je tajna? To je u kockicama leda. Ovaj jednostavan trik za smirivanje crvenila i smanjenje upale ispod kože, bez neželjenih efekata može vam pomoći u borbi protiv bubuljica i akni. Iako koskice leda ne mogu poput neke magije da uklone akne sa vašeg lica, mogu da olakšaju zarastanje kao i regeneraciju kože.

Korištenje hladnog tretmana pri liječenju bubuljica i jakni, ustvari i nije novina. Ova ideja je poznata čovječanstvu još od davne 1925. godine onda kada je led bio glavno sredstvo za umirenje crvenila i iritacija na koži čovjeka. Led donosi licu nevjerovatne prednosti u pogledu liječenja bubulica i kao što su:

Smanjenja otoka i upale: Ovo zvuči obećavajuće, zbog toga što i kada uganete članak na oteklo mejsto stavite led. Crvenilo i otok mogu da budu prava noćna mora ukoliko se borite sa cističnim aknama.

Pomaže u smanjenju pora: Jedan od glavnih uzroka nastanka akni je začepljenje pora na koži zbog nakupljanja prljavštine i mrtvih ćelija kože. Dakle, bakterijska invazija izaziva pojavu akni u ovim oblastima. Obloge u vidu leda pomažu da se smanje pore, što znači da bakterije nemaju pristup dubljim slojevima vaše kože.

Nemojte led nanositi direktno na lice, nego ga zamotajte u čist peškir ili pamučnu tkaninu pa tretirajte predjel s aknama oko deset minuta.

Preporučeno