Svadba jednog para predstavlja jedan od najvažnijih dana u njihovim životima.

Taj dana treba da pamte dok su živi, i da taj dan sva pažnja bude na njima, jer su ipak oni junaci cijelog događaja. Osim toga, kum i kuma, predstavljaju dvije jako bitne osobe u cijeloj priči, a to obično bivaju najbolji prijatelji, ili malo dalja porodica, s kojom su mlada i mladoženja u jako dobrim odnosima.

Poznato je da kum mladencima kupuje poklon za vjenčanje, i to su uglavnom stvari koje su im potrebne kako bi započeli svoj novi zajednički život, u kojem moraju izgraditi svoj dom onako kako žele. Već je dugo u Srbiji bilo poznato da kumovi kupuju televizore mladencima kao svadbeni poklon, ali postoji i oni ljudi koji su željeli da prevaziđu to, takav je uprao i ovaj kum.

Naime, ovaj mladi gospodin je u svečanu salu, gdje se i održavalo vjenčanje, na podijum za igru ušao noseći ni manje ni više nego bojler i to na svojim leđima. U ovu salu je ušao sav veseo, igrajući i izgleda da mu ni malo nije bilo teško da se veseli zajedno sa bojlerom u rukama.

Poslije nekog vremena, taj isti bojler je postavio na sredinu podijuma za igru, pa su svi gosti igrali oko njega. Svi koji su bili pristuni su bili oduševljeni, a čini se da se i mladencima dopao ovaj poklon, jer osmijeh ni jednog trenutka nisu skidali sa lica. Ovaj dan će itekako pamtiti kako mladenci i kum, tako i svi gosti koji su prisustvovali ovoj svadbi.

Preporučeno