Sledi nam jak oskoro, konkretno sredinom aprila meseca i najveći hrišćanski praznik a to je svakako Vaskrs. Sa njime ide i najveća dečja radost, to su šarena jaja, koja su defintiivno epicentar dešavanja vaskršnjih praznika. Mnogi pokušavaju da na neki drugi način ofarbaju jaja, a da to nije standardna boja za jaja koja se može kupiti u skoro svakom marketu.

On je pun hemije, te se nakon kuvanja, može čak probiti i u samo jaje, i nije toliko zdrav za konzumiranje. Mis e sa našim današnjim člankom malo vraćamo u stara vremena, kada nije postojala hemija, internet ali i društvene mreže. Naše bake su definitivno znale da rade čaroliju sa farbanjem i šaranjem jaja, a danas je to sve automatizovano, te možete ofarbati jaje i da se ne zaprljate, što pre nije bilo moguće.

Svakako da je iz tog perioda najbolji način za farbanje jaja lukovinom, a jaja nakon toga izgledaju prelepo, a još kada se našaraju to je definitivno vrhunac cele priče. Kašika jabukovog sirćeta, ljuske crnog luka, kašikica soli i 10 jaja vam je potrebno za ovaj isprobani recept za kvanje i farbanje jaja. Izvadite jaja iz frižidera par sati pre kuvanja, da ne bi pukla. Na dno lonca poređajte lukovinu, a na nju onda složite jaja, i onda opet preko i okoli ide lukovina.

Dospite vodu tek toliko da prekrijete jaja, a ne da plutaju unutra. Nakon toga dodati sol, a na sredini kuvanja, nakon nekih 5 minuta dodati i malo sirćeta i to bi bilo to. Izvadite jaja, premažite sa malo ulja i ona su spremna za šaranje i ukrašavanje. 

Preporučeno