Majka ubijenog Davida Dragičevića, Suzana Radanovićje u grupi pravda za Davida objavila video na kojem se čuje da patolog razgovara sa Dodikom i pita ga kada će sve biti gotovo. Pored toga objavila je i fotografiju dokumenta u kojem se poziva u MUP RS-a kako bi se javila u prostorije Kriminalističke policije PU Banja Luka.


Inače, otac likvidiranog Mladića Davor Dragičević već nekoliko dana nije prisutan u Banja Luci i niko ne zna gdje je tako da se počelo sumnjati da je i sam likvidiran. Suzana će očigledno biti privedena i vvlasti u RS-u imaju očitu namjeru da sa lica zemlje izbrišu ovu porodicu.

Policija je pod direktnom kontrolom MUP-a RS. Dužnosti policije su zaštita prava svih svojih građana, sprečavanje i reagovanje na katastrofe i druge vanredne situacije, te održavanje zakona i reda u društvu i među civilnim stanovništvom. Protivterorističke grane policije zadužene su za antiterorističke operacije i uznemiravanja visokog profila. Policija ima glavni štab u Banja Luci, ali policijske akademije se nalaze na Palama, Prijedoru i Bijeljini.

Komitet Vijeća Evrope za sprečavanje mučenja (CPT) kritikovao je primjenu zakona i zatvorske uslove u Republici Srpskoj, navodeći da je “zlostavljanje od strane policije i dalje česta pojava i da je postignut mali, ako uopće postoji, napredak “i da” Treba naglasiti da su neki od navodnih zlostavljanja bili toliko ozbiljni da bi to predstavljalo mučenje.

Preporučeno
Loading..