Ime Michaela Schumachera je već godinama jedno od onih legendarnih imena koji neće tako lako pasti u zaborav, bez obzira na sve okolnosti.

Najpoznatiji vozač Formule 1 je 29. decembra 2013. godine doživio nesreću na skijanju, nakon koje se dugo vremena borio za život, te ljekari nisu uopšte bili optimistični oko toga da će vozač preživjeti. Ipak, usprkos svim predviđanjima, pokazao je da je prije svega veliki borac koji ne odustaje tako lako, pa tako ni u najbitnijoj utrci u kojoj je ikad učestvovao.

Njegova porodica je tokom svih ovih godina bila itekako zaštitnički nastrojena prema Schumacheru, pa su se tako jako rijetko pojavljivale bilo kakve informacije u medijima, a svaki put kad bi se pojavile neke nove glasine, zvaničnici porodice bi to negirali i javnost bi opet bila ostavljena na nuli, ne znajući šta se dešava i u kakvom je stanju Michael.

Ipak, izgleda da će se 5. decembra to promijeniti, kako je porodica popularnog vozača konačno dozvolila kamerama da kroče u njihovu porodičnu kuću gdje se Michael oporavlja. Njemački reditelji, Kamertens i Veh su već snimili dokumentarni film o Schumacheru, koji se tako i zove, a osim njegove priče, tu će se naći i neki dosad neobjavljeni arhivski snimci iz njegovog života i karijere.

Ono što je posebno zanimljivo, jeste što je Schumacherov sin, Mick krenuo očevim stopama, a u više navrata je otkrio da mu puno znači to što ga mnogi već upoređuju sa ocem, te da se nada da neće razočarati njihova očekivanja. U nastavku možete pogledati insert iz ovog filma.