U današnjem tekstu vam pišemo o zaista interesantnim i korisnim trikovima koje možete upotrijbiti kako biste vaš izgled doveli do savršenstva. Sa ovim trikovima ćete biti zvijezda gdje god da se pojavite.

1. Riješite se mitesera za 10 minuta

Ukoliko ste pirmorani da uklonite mitesere, onda možete upotrijebiti ovu iznimno korisnu instant masku za lice. pomiešajte cimet i med, sve dok ne dobijete jednu ujednačenu smjesu, koju ćete u tankim slojevima nanositi na problematična područja. Možete za to koristiti štapić za uši. Poslije 5 minuta isperite masku mlakom vodom.

2. Uklonite tamne krugove ispod očiju

Kako biste maskirali neke svoje nedostatke, pokušajte da ispravite boju. Naime, zelena boja ćeda neutrališe sve vrste upala. Ljubičasta će da posvijetli vašu kožu. Žuta će da maskira sva ona kritična mjesta i neke ožiljke. Narandžasta boja će da vam pomogne da zamaskirate tamne krugove koje ste dobili od neprospavanih noći. Ukoliko korekcija boje ipak ne bude dovoljna kako biste uklonili neugodne krugove, ona možete početi primjenjivati vlažne vrežice od čaja, aplicirajući ih na svoje podočnjake.

3. Samotamnjenje za 15 minuta

Kako bi dobili baš lijepu boju kože, nije potrebno otići u solariji i trošiti nepotrebno novac. Krema za toniranje možete da napravite jako jednostavno, a sve što trebate da uradite jeste da pomiješate najdraže hidratantne kreme sa kakaom. Morate znati da ova smjesa mora da bode tamije od željene nijanse.

4. Vazelin za grudi

Prije spavanja trebate namazati svoje grudi vazelinom. Neke studije su pokazale kako to ima uticaj na elastičnost i čvrstoću grudi.

Preporučeno