Uloga jetre u našem organizmu je od velike važnosti. Pored toga što sintetiše skoro 80 % proteina koji su od velike važnosti za pravilno funkcionisanje mišića jetra ima i jako važnui funkciju da naše tijelo odbrani od loših toksičnih tvari. Kada se rad same jetre poremeti, naše tijelo postaje mnogo više izloženije otrovnim jedinjnjima, zbog čega se kao rezultat mogu javiti problemi sa probavom i bolovi u stomaku. Kako bi se jetra očuvala, vrlo je važno da se preventivno misli na njeno “održavanje”, a jedno od najboljih prirodnih sredstava koje čuva jetru, nastaje od samo dva sastojka, a to su linmun i maslinovo ulje.

Limun se smatra velikim rezervoarom C vitamina, koji je jako efikasan u čišćenju krvnih sudova i sprječavanju oksidacije masti. Kada se koristi zajedno sa maslinovim uljem ovaj napitak uspijeva da vrati PH vrijednost pljuvačke na optimalno stanje, što dalje stimuliše jetru da iskoristi sve korisne sastojka koje smo uspijeli da unesemo putem hrane. Napitak se spravlja jako jednostavno. U jednu čašu od 2 dcl iscijedite 2 limuna i stavite dvije kašike hladnocijeđenig djevičanskog maslinovog ulja. Onda, ostatak čaše isunite vodom, promiješajte i pijte svakog jutra na prazan želudac.

Poslije samo nekoliko dana korištenja ovog napitka, vjerujemo da ćete osjetiti velike promjene u radu vašeg organizma. Imateće mnogo više energije, a sve vaše probavne smetnje će da nestanu, ukoliko ste ih ranije imali. Stoga požurite i napravite sebi ovaj nevjerovatni napitak, koji ne košta puno, lako ga je napraviti i mnogo je zdraviji nego tablete u kojima se krije svakojaka hemija.

Preporučeno