Prije nego što ću stupiti u brak, napravio sam jednu grešku koju je teško oprostiti. Nisam mislio da će se meni to ikada desiti, ali eto desilo se. U braku sam sa prelijepom ženom već deset godina, imamo i jednu prekrasnu curicu i baš nam je lijepo. Ne mogu se požalit, sve ide onako kako treba. Sjećam se još davno prije, da smo ludovali i zabavljali se. Međutim došlo je i to vrijeme, nakon par godina veze sam je odlučio zaprositi. Rekla je da. Tada sam bio najsretniji momak na čitavoj planeti.

Od tada je prošlo nekoliko mjeseci, i već smo polako počeli privoditi kraju naše planove za vjenčanje. Sve je trebalo da budem u najvoljem redu. Međutim, dan prije naše svadbe, izašao sam sa prijateljima u neku kafanu. Tamo smo odlučili proslaviti to što se sutra ženim. Baš su bili sretni zbog mene. Malo po malo, cugali smo, i malo smo se zapili. Tada mi je prišla jedna djevojka koja je bila malo mlađa od mene. Tu sam joj ispričao kako se sutra ženim, i ona mi je čestitala na tome. Kasnije smo završili kod nje u stanu, ljubeći se, ali ništa više od toga. Nisam se ni sekunde osjećao krivim za to.

Ujutru sam se probudio oko 6 sati, a ona je već skuhala kafu i napravila doručak. Tada mi je rekla da se obučem fino i da požurim kući. Sjećam se da mi je tada rekla: “Sretno u braku. Čuvaj svoju ženu i voli je, vidim da si dobar čovjek i vjerujem da ćete uspjeti”. Od stida joj nisam mogao pogledati u oči nego sam samo izašao iz stana.

Preporučeno