Pravi haos u cijelom svijetu je izazvala pandemija korona virusa, a pogotovo kada je u pitanju svjetka ekonomija.

Ljudi širom svijeta gube poslove, mnoge firme su propale, ali stvar koja je najgora jeste da se broj zaraženih i umrlih iz dana u dan sve više povećava. Sve se zamlje nalaze u strahu da ne dobiju uvoznu zarazu, pa se zbog toga granice stalno otvaraju i zatvaraju. To je dosta komplikovano za ljude koji imaju u planu da idu na ljetovanje, jer se odluke oko granica mijenjaju iz sata u sat.

Zbog toga je i Vlada Holandije poslala upozorenje svim svojim građanima koji se trenutno nalaze na ljetovanju u Hrvatskoj. Oni traže da se građani što prije vrate u Holandiju, a drugima ue putovanje preporučeno samo ako je neophodno.

Preporuka je i holandske vlade, ali nije i naredba, da se svi koji se vrate u Holandiju iz neke druge države odu u samoizolaciju 14 dana. Holandija je Hrvatsku označila sa narandžastom bojom, a to je znak da je u Hrvatskoj nastalo naglo pogoršanje epidemiološke situacije, da postoji sve veći broj zaraženih. Zbog toga je upućen apel svim putničkim agencijama da skupe informacija o svim holandskim građanima koji ovih dana ljetuju u Hrvatskoj, a izgleda da je broj veliki.

Ovo se pogotovo odnosi na one koji su na ljetovanje došli sa sopstvenim vozilom, i oni se mole da se posebno vrate u Holandiju. Portparol Ministarstva vanjskih poslova je rekao sljedeće: „Razmislite da li je boravak tamo zaista potreban. Ukoliko nije, nikako se ne preporučuje da tamo ostajete više.“

Preporučeno