Svoju sam suprugu upoznao kada sam imao 24 godine. Bili smo završna godina fakulteta i upoznali smo se na jednoj zabavi kod zajedničkog prijatelja. Tada sam joj odlučio prići jer mi se na prvu činila finom i pristojnom djevojkom. Malo po malo priča se nastavila i nakon zabave. Nekoliko puta smo izašli na sadoled i kafu, i tako smo se počeli viđati. Našr viđanje je trajalo nekih godinu do godinu i po dana, i tada smo odlučili da se vjenčamo.

Evo već 30 godina volim svoju ženu, svakim danom sve više i više, ona je i moj najbolji prijatelj. Nikada nisam ni pomislio da je prevarim, niti na drugu ženu mislio u tom smislu. Meni je oduvijek samo ona bila dovoljna i najljepša zbog djece koje mi je rodila i svega onoga kroz šta smo prošli. Tako da morate da prestanete sa komentarima kako je nemoguće biti vjeran u potpunosti, da ljudi naprosto nisu monogamna bića itd.

Meni je ona uvijek bila sve. Najdraža stvar na svijetu mi je kada kod naše djece prepoznam neke njene osobina, ili čak vidim da se kćerka smije isto kao i supruga. Ne mogu vam opisati osjećaj kada je pogledam ujutru dok još leži u krevetu onako raščupana i sanjiva. To je nešto najljepše što vidim toga dana. Ne bih je dao ni za šta na svijetu, i nema te žene koja može da zamijeni njeno mjesto. Volio sam je, volim je i voljet ću je do kraja svog života. Svakim danom se iznova zaljubim sve više i više.

Preporučeno