Jedna od najmoćnijih porodica u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali i u regionu je u svakom slučaju porodica Izetbegović, zbog političara Bakira Izetbegovića, koji je dugi niz godina bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, ali i zbog njegove supruge, Sebije.

Sebija je inače rođena 1960. godine, a danas radi kao generalni direktor u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajeva, te je ujedno i profesorica na Medicinskom fakultetu, također u Sarajevu. Kada je u pitanju privatni život Sebije i Bakira, iako je on uvijek zaista interesovao javnost, ne može se reći da je bilo nekih skandala kao što su afere i nevjere, što je inače nešto u što se upuštaju političari.

Bakir prije svega za sebe kaže da je porodični čovjek, a sa svojom suprugom je dobio kćerku Jasminu, za koju mnogi smatraju da jako podsjeća na svoju majku, i to iz njenih mlađih dana, a u našem današnjem članku vam donosimo neke njene fotografije iz tog perioda, poslije kojih ćete sigurno i vi da zaključite isto.

Kako god, što se tiče javnog mišljenja o Sebiji, ne može se baš pohvaliti da je omiljena kod običnih građana, a to je najviše uzrokovano njenim kontroverznim izjavama zbog kojih su je često osuđivali, ali i zbog toga što mnogi smatraju da je imenovana na poziciju generalnog direktora politički, što u svakom slučaju nije u redu jer je riječ o jednoj od najbitnijih pozicija u Sarajevskom kantonu, ako ne i u cijeloj državi.

Rado bismo čuli i vaše mišljenje o supruzi Bakira Izetbegovića, podijelite ga s nama!

Preporučeno
Loading..