Iako ona danas iza sebe ima karijeru dužu od pedeset godina i Neda Ukraden je na početku karijere bila postavljena prepreka zbog koje je mogla da odustane od svega što je tada imala.

Pjevačica se, prisjećajući se muzičkih početaka, osvrnula na neprijatnu situaciju koju je doživjela u jednom hotelu.

“Jedan novinar mi je svojevremeno upao u sobu, tačnije, pokušao je da upadne u sobu gdje sam ja boravila. Tada sam očekivala prijateljicu koju sam zamolila da mi donese fen za kosu, pa sam mislila da je to ona. ali, to je bio on i odmah je, čim sa otvorila vrata, nogom zakoračio u sobu “, počela je priču Neda pred kamerama “Exkluziva”.

“Bilo je tu prijetnji da ako ne budem fina da više nikada neću pjevati i da je to kraj moje karijere. Ja sam tada bila na samom početku. S obzirom da sam bila student engleskog jezika i književnosti, rekla sam mu: “I don’t care” (engl. “Baš me briga”). Ukoliko to bude uslov da se bavim pjevanjem, neka hvala, ne bih”, dodala je Ukradenova.

Osim višedecenijskom karijerom, Neda može da se pohvali titulom jedne od najvećih zvijezda jugoslavenske pop muzike u toku sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vjeka, kao i impoznatnom brojkom od preko dva miliona prodatih ploča.

Ovo je ostavilo traga i dan danas na nju i na njenu karijeru, nerado se sjeti ove situacije, ali kako sama kaže, to ju je naučilo da bude puno opreznija nego inače.

Preporučeno