Mladi momak Alessandro Egger je danas uspješni maneken koji sarađuje sa najpopularnijim modnim kućama današnjice, ostvario je čak i glumačku kaijeru, a iako do sad možda niste čuli za njega, prilično smo sigurni da ga je velika većina vas vidjela makar jednom u životu, pa se čak i razveselila njegovom liku.

Dakle, upravo je danas 29. godišnji Alessandro krasio omot Kinder čokolade u toku 90-ih godina, a njegov blistavo bijeli osmijeh mnogima od nas je ostao itekako u sjećanju. A njemu je u sjećanju ostalo i njegovo beogradsko djetinjstvo zbog toga što je on rođeni Beograđanin koji se kao dijete peselio zajedno sa roditeljima u Italiju.

“Prije Italije živio sam na Banovom brdu, gdje mi još žive prijatelji iz kraja, s kojima sam još uvijek u kontaktu. Isto tako, tu sam uvijek dolazio do 13. godine, a onda su me škola i posao malo udaljili, ali čim sam imao priliku, uvijek sam dolazio tamo. Jednostavno, to je dio moje krvi, i onoga što sam ja”, izjavio je Alessandro za srpski Blic.

Poslije reklame za čokoladu, snimio je serije A doctor in the family, The Band i Shades of Truth, sarađivao je sa najpopularnijim italijanskim glumcima, a u svijetu mode jedna od dobrih prijateljcia mu je Donatella Versace.

“Ja volim zabavu i kontakt umjetnosti, volim probati sve što se vrti oko umjetnosti, i biti s umjetnicima, toliko se može naučiti od glumca Kristofera Lamberta, od modnih kreatora kao što su Donatella i Domenico Dolce, nemate pojma. Svi oni su ušli u moj životu, a ja sve gledam i učim od njih. Druženje s njima je uvijek lijepo pogotovo s velikim imenima, naučiš kako svi oni žive za momente koji nisu uopšte fensi ili ono što se vidi na televiziji, nego su vrlo jednsotavni. Vole uživati u prirodi i može se naučiti zaista puno od njih. Znate, svi oni su veoma ljubazni i nikad se ne ponašaju kao velike zvijezde kakve i jesu zapravo”, otkrio je.

Preporučeno