Kristina Kija Kockar je trenutno jedna od najpoznatijih javnih ličnosti. Ona je nakon pobjede u Zadruzi jako pametno iskoristila tu popularnosti i danas bere plodove toga. Ekipa Blica je bila kod Kristine u stanu i evo kako zapravo izgleda njen stan.

O stanu:

Stan je samostalna stambena nekretnina koja zauzima samo dio zgrade, uglavnom na jednom katu. Postoje mnoga imena za ove ukupne zgrade, vidi ispod. Stanovanje stanova se takođe značajno razlikuje, od velikog javnog stanovanja, do stanarskog stanovanja u okviru legalnog kondominijuma (vlasnički sloj ili zajednički stan), do stanara koji iznajmljuju privatni stanodavac (vidi zakupna imovina).

Obe riječi se odnose na samostalnu stambenu jedinicu, tj. jedan s vlastitim ulaznim vratima, kuhinjom, WC-om (soba) i kupaonicom. U nekim dijelovima svijeta riječ “stan” odnosi se na namenski izgrađenu jedinicu u zgradi, dok riječ “stan” znači pretvorena jedinica u starijoj zgradi, obično velika kuća. Na drugim mestima termini su međusobno zamjenjivi.

Termin stan je omiljen u Sjevernoj Americi (iako se u nekim gradovima stan koristi za jedinicu koja je dio kuće koja sadrži dvije ili tri jedinice, obično jedna do jedne etaže. U Velikoj Britaniji, termin stan je češći u profesionalnim nekretninama i arhitektonskim krugovima gdje se inače termin stan obično koristi, ali ne isključivo, za stan na jednom nivou (otuda stan).

U nekim zemljama, riječ “jedinica” je općenitiji pojam koji se odnosi na stanove i poslovne apartmane za iznajmljivanje. Riječ ‘jedinica’ se obično koristi samo u kontekstu određene zgrade; na primer, “Ova zgrada ima tri jedinice” ili “Idem da iznajmim jedinicu u ovoj zgradi”, ali ne “Idem da iznajmim jedinicu negde”.

Neke zgrade se mogu okarakterizirati kao „zgrade mješovite namjene“, što znači da je dio zgrade namijenjen za komercijalnu, poslovnu ili uredsku upotrebu, obično na prvom katu ili prvih par katova, a jedan ili više stanova se nalazi u ostatku zgrade. zgrade, obično na gornjim katovima.

Preporučeno
Loading..