Televizijski programi su vrlo često u situacijama u kojima nekada dođe do sukoba između gostiju i voditelja. Mi vam donosimo jedan zanimljiv sukob u emisiji uživo.

O JUTARNJIM PROGRAMIMA:

Televizija za doručak ili jutarnja emisija je vrsta televizijskog programa za informativno-zabavne sadržaje, koji emituje uživo ujutro (obično je zakazano između 6 i 10 sati, ili ako je lokalnog programa, već u 4 ujutro). Često ugošćeni od strane malog tima domaćina, ovi tipovi programa obično su usmjereni na kombinovanu demografiju ljudi koji se spremaju za posao i školu, i koji ostaju kod kuće odrasli i roditelji.

Prvi – i najduži – nacionalni doručak / jutarnja emisija na televiziji je Danas, koja je postavila ton za žanr i premijerno prikazana 14. januara 1952. na NBC-u u Sjedinjenim Državama. U narednih 60 godina, Danas je bio prvi jutarnji program u rejtingu za veliku većinu njegovog trčanja, a od svog početka mnoge druge televizijske stanice i mreže širom svijeta pratile su vodeću poziciju NBC-a, kopirajući uspješan format tog programa.

Doručak Televizija / Jutarnji programi su usmjereni prema popularnoj i demografskoj privlačnosti. Prva polovina jutarnjeg programa obično je usmerena na one koji se pripremaju da rade sa fokusom na teške segmente vesti; često sadrže ažuriranja na velike priče koja se dogodila preko noći ili tokom prethodnog dana, političke vijesti i intervjue, izvještaje o poslovanju i sportske odnose na naslove, vremensku prognozu (bilo na nacionalnoj ili regionalnoj osnovi), i izvještaji saobraćaja (uglavnom zajedničko sa lokalno proizvedene jutro prikazuje na zemaljskim televizijama služe ne gusto naseljenim gradovima, mada to je počela da filtrira do manjih tržišta, kao saobraćaja mreže senzora dodatno proširio u manjim sredinama).

 

Preporučeno
Loading..