U mnogim vezama njegova mama ima jako važnu ulogu, ali izgraditi dobar odnos sa svekrvom je itekako poželjno. Međutim, jedna anketa je pokazala da je glavni neprijatelj češće njegova sestra. Sigurni smo sa sve žene čak i prije vjenčanja nauče ko je druga žena u muževom životu. To je naravno njegova majka. malo je muškaraca koji se mogu oduprijeti majčinskom uticaju na njegov život. A malo ih je više koji su na njega poprilično neoptorni. Iako je popularno da se svekrva smatra teškom za ostvarit dobar odnos, neke žene su iz vlastitog iskustva rekle da je još tvrđi orah njegova sestra.

Evo nekoliko činjenica koje mogu da objasne da je prava protivnica u redovima njegove porodice zapravo njegova sestra. Neslužbeno istraživnja koje je proveo jedan južnoamrički dnevni list pitajući svoje čitatelje da opišu odnose koje imaju sa muževom porodicom. Upitani su sa kime od njih imaju najviše problema. 32% ispitanica je reklo da najzetegnutije odnose imaju sa svekrvom, međutim, 56% ih je izjavilo da je pravi zloćo u partnerovoj porodici zapravo njihova sestra. Rezultati ove ankewte su bili iznenađenje, međutim psiholozi su dali razloge zašto za njih to nije bio veliki bauk.

Odrastanjem roditelji postaju manje važne figure u našim životima, a na njihovo mjesto staju naši vršnjaci. Iz tog razloga postajemo bliži svojim sestrama i braćama, jer se smatramo novom generacijom. Ukoliko je njegova sestra starija od njega, čitav život ima osjećaj da može donositi odluke u bratovom životu kao i da formira njegova stavove. Međutim, kada tu moć počne gubiti zbog neke druge žene, postaje ugrožena, te odatle potiče neslaganje muževe sestre i supruge.

Preporučeno