Početak dana uz čašu vode s limunom skoro je ritualno iskustvo za veliki broj ljudi koji pokušavaju da izgube na težini.

Ali, loša vijest glasi da vas voda neće magično osloboditi viška kilograma. Ni jedno piće neće vam samo od sebe pomoći da smršate, ali postoje napici koji u kombinaciji sa zdravim načinom života mogu malo pogurati proces gubljenja viška kilograma, a za sami početak isprobajte ova tri napitka.

Kafa
Provedena su istraživanja koja su pokazala kako vas konzumacija kafe prije vježbanja može potaknuti da vježbate duže i intenzivnije, a to znači da ćete u tom slučaju trošiti više kalorija. Ali kako bi trik s kafom funkcionisao morate da pijete čistu crnu kafu u koju možete dodati malo stevije, s obzirom da bi dodavanjem mlijeka ili šećera poništili sve učinke svoje intenzivnije tjelovježbe.

Obična hladna voda
Zamijenite limun sa šakom leda, jer hladni napisi potiču vaše tijelo da troši više energije kako bi održalo svoju normalnu tjelesnu temperaturu. Ovo znači da, na primjer, dva litra hladne vode na dan mogu da pomognu tijelu da potroši dodatnih 100 kalorija. Radite ovo svaki dan, i za godinu dana možete izgubiti i do 4,5 kilograma.

Zeleni čaj
Ne samo što zeleni čaj ne sadrži ni jednu moguću kaloriju, može vam pomoći u sagorijevanju masnoća i gubitka neželjenih kilograma. Pripremite svježi zeleni čaj bez ikakvih dodataka, a izbjegavajte kupljeni zbog toga što on sadrži manje antioksidansa. Isto tako, izbjegavajte i dodatke za zeleni čaj koji se mogu kupiti u marketima, a koji sadrže nezdrave doze sastojaka koja su izvučena iz ovog čaja.

Preporučeno