Prije dva dana u ranim jutarnjim satima poginuo je legendarni pjevač Šaban Šaulić nakon što je doživoo tešku saobraćajnu nesreću u Njemačkoj. Mnogobrojne kolege, prijatelji i porodica su se oprostili od kralja narodne muzike međutim, najemotivnije je to uuradila njegova supruga Gordana.


Inače, treba napomenuti da je pjevač imao nastup u Njemačkom gradu Bilefeldu nakon kojega se trebao vratiti u otadžbinu. U ranim jutarnjim satima se Šaban zaputio na aerodrom sa ssvojim kumom i muzičarem međutim na putu do aeorodroma u pjevačev je automobil udradio pijani Nijemac i to brzinom od preko 180 km/h.

S druge strane, automobil u kojem je pjevač bio se potpunozgužvao poput konzerve usljed siline udara. Navodno je pjevač iz automobila izašao na nogama međutim imao je problem sa srčanom aortom koja je izazvala srčani udar koji pjevač nije preživio.

Njegov muzičar Mirsad je također nastradao dok je pjevačev kum uspio da preživi saobraćajku.

Pjevačeva porodica je odmah otiščla u Njemačku kako bi tijelo preuzela al i najavljeno je da će se obdukcija održati tek u četvrtak tako da pjevačevo tijelo vjerovatno neće biti u Srbiji prije vikenda. Porodici su mnogi izajvili sućut i pružili javnu podršku a mnogobrojni pjevači i kolege su ostali u nevjerici kada su saznali da je najveći među njima otišao na bolje mjesto.