Jedna od najmoćnijih žena u svijetu politike je u svakom slučaju i njemačka kancelarka, Angela Merkel, koja je u toku svoje političke karijere uspjela da postane oslonac cijele Njemačke, ali i Europske Unije. Ipak, u posljednje vrijeme očigledno je da Merkelova ima problema sa svojim zdravljem, a otkrila je da planira da odsluži četvrti mandat do kraja, te da će on ujedno da bude i njen posljednji.

Naime, njemačka kancelarka je otkrila da joj je uvijek njeno zdravlje bilo itekako visoko na listi prioriteta, pa je tako odlučila da će u naredne dvije godine da završi sa politikom, te da se povuče. Nada se sada da će života za nju biti i poslije politike, te iako je svjesna da će joj biti teško da se navikne, raduje se drugim mogućnostima i prilikama koje će joj se pružiti nakon što se povuče sa političke scene.

Ipak, ovih dana Merkel svejedno odlazi na zasluženi odmor, a kako je otkrila, prvo se planira odmarati na Alpima, a navodno je iskazala želju da ode i na premijeru opere „Tanhojzer“ koja će se održati u Bajrojtu.

Podsjećamo, svi su primjetili da je kancelarka i u javnosti imala niz napada drhtavice, a iako ona tvrdi da se osjeća dobro i iako je uvijek nasmijana pred kamerama, javnost je posvjedočila činjenici da joj problem predstavlja da se održi na nogama kada je uhvate ti njeni napadi. Ipak, svi se nadaju da će se uspjeti oporaviti i da je čeka još mnogo lijepih događaja u skorijoj budućnosti u životu.

Preporučeno
Loading..