Katarina Grujić sapada u red najljepših i najzgodnijih žena na estradi. Međutim, poput mnogih svojih kolegica i ona se izoperisala odnosno podvrgla se estetskoj hirurgiji.

Ova ljepotica je započela karijeru kao sasvim prirodna i bez silikonskih usana i grudi.
Ona je naime učestvovala u sedmoj sezoni Zvezda Granda a to je bilo u periodu dvije hiljade dvanaeste godine i dvije hiljade trinaeste i tada je izgledala poput najobičnije gradske djevojke.

Ona je naime uradila određene estetske korekcije na grudima, uradila je usne ali i zube te je u mnogome promijenila stil odijevanja te je vjerovatno nikada ne biste prepoznali.
Ona je prije pet godina izgledala upravo ovako:

O plastičnoj hirurgiji

Tretmani plastičnog obnavljanja slomljenog nosa prvi put se spominju u Papirusu Edwina Smitha, transkripcija starog egipatskog medicinskog teksta, jednog od najstarijih poznatih kirurških rasprava, datiranih u Staroj kraljevini od 3000 do 2500 godine prije Krista. Tehnike rekonstruktivne hirurgije izvodile su se u Indiji 800. pne. Sushruta je bio lekar koji je dao značajne doprinose u oblasti plastične hirurgije i operacije katarakte u 6. veku pne. Medicinski radovi i Sushrute i Charake, prvobitno na sanskritu, prevedeni su na arapski jezik za vrijeme abasidskog kalifata 750. godine. Arapski prevodi su došli u Evropu preko posrednika. U Italiji, porodica Branca na Siciliji i Gaspare Tagliacozzi (Bologna) upoznali su se sa tehnikama Sushrute.

Preporučeno
Loading..