Legendarna Marina Tucaković već par godina vodi bitku sa najgorom bolešću ali kako i sama kaže ne predaje se i vjeruje da će sve biti kako treba.

Ona je još 2019. godine otvoreno progovorila o svojom bolesti. Opaka bolest joj je dijagnostikovana u februaru 2018. godine i odmah je zbog veličine i ozbiljnosti uklonjen.

Marina je tada kazača da je i prije potvrde doktora znala da se razboljela i da ima najgoru bolest dojke.

“Primijetila sam promjene na svojoj dojci i osjećala sam se veoma loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod doktora, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena ta dijagnoza. Osim toga tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to је dodatno zakomplikovalo moje i onako jako teško stanje”, rekla je Marina i otkrila detalje svoje borbe sa opakom bolešću.

“Nisam bila iznenađena kada su mi kazali da imam najgoru bolest i pomirila sam se s tim saznanjem. Nisam burno reagovala niti pravila dramu, zbog toga što sam navikla da sebe uvijek stavljam na posljednje mjesto, a i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem па loše vijesti. Jednostavno, kazala sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem dа se borim onako kako ja znam. Odlučila sam da slijedim sve preporuke doktora i moj ključni savjet svakome ko oboli je da upravo to radi. Doktore morate slušati”, ispričala je Tucakovićeva 2019. godine.

Preporučeno