Kada su se čuveni Teletabisi prvi put pojavili na kanalu BBC sada davne 1997. godine, gotovo odmah su postali poznati među gledaocima i to svih uzrasta.

Neki su mislili da je serija dijelo genija, koji je odličan edukativni sadržaj za jednogodišnjake, drugi da je čak i užasavajući za djecu. Ali jedna stvar je uvijek bila sigurna: serija je bila jako čudna.

U nastavku saznajte ko su glumci koji su glumili ova četiri poznata junaka iz emisije za djecu. Četiri mala vanzemaljca, Tinki Vinki, Dipsi, Lala i Po, provodili su vrijeme na lijepom pejzažu, komunicirali su sa usisivačem i sa cvijećem i živjeli su u podzemnim odajama.

Opremljeni su interaktivnim ekranima na stomaku i antenama kao nekim komunikacijskih uređaja, likovi su ponavljali svakodnevno ponašanje djece i bili pravo entuzijastični.

Teletabilend koji je svijet Teletabisa, je bio pun zečeva, a s obzirom da su kostimi bili ogromni, morali su da koriste i ogromne zečeve na snimanji. Često su morali da ponove snimanje zbog toga što su se u pozadini ti zečevi parili.

Originalni Tinki Vinki, Dejv Topmpson, napusti je snimanje Teletabisa zbog kreativnih razlika. Njegovo mišljenje je bilo da je on smatran gayom i to je trajalo do kraja serije 2001. godine. Set je na kraju pretvoren u jezero zbog toga što je vlasnik zemlje bio umoran od obožavatelja koji su često posjećivali ovo mjesto.

1996. godine u proljeće na audiciji za seriju prijavilo se čak 600 ljudi, među kojima je bio i Dejv Tompson koji je britanski komičar.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno