Tragedija koj je prije dvije godine oduzela živote folk pjevača Šabana Šaulića i njegovog klavijaturiste Mirsada Kerića još uvijek se osjeti a posebno kada su u pitanju njihove porodice.

NEdavno se oglasila i Mirsadova udovica Ružica Kerića koja kaže kako je teško živjeti bez supruga koji joj je bio prijatelj, ljubavnik i brat.

Ona kaže da su se mladi vjerili, kada su imali samo 18 godina, te da njihova ljubav nikada nije prestala biti jaka. Sada čekamo da se on magično pojavi odnekud i uđe opet na njihova kućna vrata, ali zna da se to neće desiti. Na svu sreću, bar je uspjela da spasi svog sina od te nesreće tako što mu je zabranila odlazak sa ocem kako bi mogao posjetiti baku.

Ružica kaže da joj je nilo najteže dok je bio u bolnici u komi. Tvrdi da su ga aparati držali u životu i da je bilo neke nade da će se probuditi i zvući zdrav i živ. NAvodno, doktori su mu dali inekciju kako bi stabilizovali rad njegovih bubrega te da su mu otvorili glavu da mu olakšaju pritisak u mzgu. Sutra dan kada su ona i sin Denis pošli da ga posjete i da mu donesu odjeću da ga presvuku, saznali su da su doktori utvrdili da je Mirsad ustvari mrtav, odnosno da njegov mozak ne pokazuje više nikakvu aktivnost te da ga nema smisla održavati u životu.

Kada je Ružica ovo čula, udarila je glavom o zid i molila da ga pregledaju neki od njaboljih neurologa u Njemačkoj, ali doktori su objasnili kako to nije moguće te da je tužilac već potpisao da će se Mirsad isključiti sa aparata, što je Ružica na kraju, teška srca i uradila.

Kazala je još samo kako je njen muž imao suze na lijevom obrazu pred smrt te da ih je njegov sin obrisao, izrazivši želju da mu zavijek tu ostanu.

Preporučeno