Mnogi Balkanci koji su voljeli Lik i djelo legende narodne muzike, Šabana Šaulića, ostali su u nevjerici nakon što su se pojavile informacije da je pjevač stradao u saobraćajci.

Naime, pjevač je stradao jutros u teškoj saobraćajci na njemačkom autoputu A2 i to u pravcu Dortmunda.

Pjevač se u automobilu nalazio sa svojim kumom i nakon saobraćajke je prevezen u bolnicu ali usljed zadobivenih teških tjelesnih povreda je podgledao iako su se doktori do posljednjek trenutka borili za njegov život.

Njemački mediji su prenijeli da se u pjevačev automobil zabio pijani vozač automobila marke “mazda” koji nije imao vozačku dozvolu.

Na kraju je legenda narodne muzike skončala na jedan neočekivan način.

Inače, pjevač je imao nastup u Bielefeldu.

Bielefeld je grad u regiji Ostwestfalen-Lippe na sjeveroistoku sjeverne Rajne-Vestfalije, Njemačka. Sa populacijom od 341.730, to je i najnaseljeniji grad u Regierungsbezirk Detmold.

Istorijski centar grada nalazi se sjeverno od niza brda Teutoburške šume, ali moderni Bielefeld također uključuje i četvrti na suprotnoj strani i na brdima.

Bielefeld je dom značajnog broja međunarodno operativnih kompanija, uključujući Dr. Oetker, Gildemeister i Schüco. Ima univerzitet i nekoliko Fachhochschulen. Bielefeld je poznat i po Betelovoj instituciji, kao iu Bipefeldskoj zavjeri, koja zasjenjuje teorije zavjere tvrdeći da Bielefeld ne postoji. Ovaj koncept je korišćen u gradskom marketingu i aludira ga kancelarka Angela Merkel.