Jedna od popularnijih pjevačica sa naše domaće scene koja se u svakom slučaju može pohvaliti karijerom na kojoj joj većina njenih koleginica zavidi je u svakom slučaju Zlata Petrović za koju vjerovatno većina ni ne zna da se udala po prvi put kada je imala samo šesnaest brak, te da su je na taj brak primorali njena majka i očuh, iako ona to nije željela, te da su oni bili ti koji su odabrali muža za nju. Nije teško pretpostaviti da se takva priča jednostavno nije mogla dobro završiti.

Naime, prvi muž u životu Zlate Petrović bio je Dule Todorović, koji se također bavio muzikom, a čak je snimio i nekoliko albuma. Većina njegovih pjesama se i danas sluša na slavljima, ali ipak, Zlata nije vidjela nešto što bi je natjeralo da se zaljubi u njega, pa je sa svojim prvim suprugom ostala samo tri mjeseca, da bi potom pobjegla kod svoje tetke u Beograd.

Ipak, nije odustala od ljubavi, a poslije Todorovića, u njen život je stigao pjevač Hasan Dudić. Njih dvoje su u braku dobili sina Mikija, ali ipak, potom je Zlata odlučila da je bolje za njih da krenu razdvojenim putevima, pa su se razveli.

Zlata se udavala i po treći put, ovaj put sa voditelja Zorana Pejića Peju. Njih dvoje su bili jako sretni zajedno, te su dobili zajedno sina Jovana, ali ipak, ni taj brak nije opstao, pa su se na kraju i oni razveli, a Zlata je odlučila da je za nju bolje da ostane sama.

Preporučeno
Loading..