Milica Todorović je jedna od najpoznatijih srpskih pjevačica i žena koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Naime, ona je nedavno gostovala u jednoj emisiji i tu je govorila o ljubavi. Naime, ona je govorila o tome kako se treba ponašati prilikom prvog sastanka sa nekim muškarcem.
Ona je tada rekla da nju nijedan muškarac neće odbiti zbog njenih butina.
Ona je također rekla da muškarac mora da se trudi oko nje ako hoće da je odvede u krevet a razlog svega je njena butina koja privlači sve muškarce.
Inače ovo je govorila u Magazinu IN koji vodi Sanja Marinković.

Interpersonalna privlačnost je privlačnost između ljudi koji vode ka razvoju platonskih ili romantičnih odnosa. Ona se razlikuje od percepcije kao što je fizička privlačnost i uključuje poglede na ono što je i što se ne smatra lijepim ili atraktivnim.

Proučavanje interpersonalne privlačnosti je glavna oblast istraživanja u socijalnoj psihologiji. Interpersonalna privlačnost se odnosi na to koliko neko voli, ne voli ili mrzi nekoga. Može se promatrati kao sila koja djeluje između dviju osoba, koja teži da ih spoji i odupre se njihovom razdvajanju. Prilikom merenja interpersonalne privlačnosti, mora se ukazati na kvalitete privučenog i atraktora kako bi se postigla prediktivna preciznost. Predlaže se da se za određivanje privlačnosti uzmu u obzir i ličnosti i situacija.

U socijalnoj psihologiji, interpersonalna privlačnost se najčešće mjeri mjernom skalom za procjenu interpersonalne privlačnosti koju je razvio Donn Byrne.  To je skala u kojoj subjekt procenjuje drugu osobu na faktore kao što su inteligencija, znanje o trenutnim događajima, moralnost, prilagođavanje, simpatibilnost i poželjnost kao radnog partnera. Čini se da je ova skala direktno povezana sa drugim mjerama društvene privlačnosti, kao što su socijalni izbor, osjećaj želje za datumom, seksualni partner ili supružnik, dobrovoljna fizička blizina, učestalost kontakta s očima itd.

Preporučeno
Loading..