Ivica Dačić je ministar vanjskih poslova Srbije i on se obratio javnosti a sve povodom odlaska na bolje mjesto legendarnog pjevača Šabana Šaulića.

Dačić je naime objasnio da je pjevač iz kola izašao na nogama te da se detalji oko toga kako je pjevač preminuo moraju utvrditi.

On je istakao da je pjevač iz kola izašao na nogama, ali je usljed sudara bio toliko loše da su ga morali prevesti u bolnicu i intervensati. Dačić je istakao da je Šaban izašao bez vidljivih tjelesnih povreda iz kola. Osjećao se loše ali je bio svjestan situacije. Kada su doktori otvorili shvatili su da je došlo do komplikacija na njegovog srčanoj aorti te da nije došlo do operacije.
Pokušali su da ga reanimiraju međutim pjevaču nije bilo spasa.
Dačić je istakao da tužilac ima namjeru da se sve dobro utvbrdi da ne bi bilo nagađanja.
Dačić je istakao da će avion Vlade Srbije prevući tijelo nazad u otadžbinu.


Treba napomenuti da se radi o velikom gubitku jednog od najvećih pjevača koji su kročili balkanskim prostorima a mnogi ga smatraju najboljim srpskim pjevačem narodne muzike i čovjekom koji je svojim vokalom ostavljao bez riječi. Mnoge zvijezde su posjetile porodicu Šabana Šaulića. Aco Pejović je rekao da je otišao čovjek koji je bio najbolji među njima i čovjek koji je bio uzor mnogim pjevačima koji su danas poznati.

Neda Ukraden je dodala da je ovo u pitanju šok jer se čovjek na ovakve stvari nije pripremio i nije bio spreman da ih prihvati.