Iako su svi simptomi korona virusa kod mnogih ljudi potpuno različiti, ipak postoji nekoliko pokazatelja koji su uvidjeli svi oboljeli koji su govorili za “Telegraf”.

Upravo je ovo slabost, odnosno malaksalost koja je prethodila iznenadnoj groznici koja se prva javlja kod svih oboljelih pacijenata sa tim simptomima. Doktorica Sanja Mišetić koja je sa novinarima “Telegraf” podijelila priču o svom dugom oporavku od kovida istakla je da je sve počelo kao i svaka druga infekcija koju je prije imala. Jedino što je čudno bila je temperatura koju je dobila na poslu kada ju je slučajno izmjerila jer su joj se sušla usta a i grlo ju je grebalo, a u licu je bila sva vrela i crvena.

– Tada je bila 39,2 nisam vjerovala pa sam onda izmjerila na drugom toplomjeru na kojem je bila 38,7 na šta sam ljutito reagovala i rekla da nijedan nije dobar i treba da se trebuje novi. Poslije dva dana, odmorila sam se, ali sam i bila fizički jako aktivna. Odjednom je počeo iznenadni kašalj, suh, zvonak koji nisam mogla da zaustavim. Trajao je i po tri sata, a jedva bi stao poslije inhalacije eukaliptusom.

30-godišnja Marija iz Beograda, koja je imala blage simptome infekcije korona virusom kaže da je jedne večeri odjednom dobila temperaturu.

– U petak naveče sam dobila tempraturu. U subotu sam se isto tako probudila sa temperaturom koja je išla do 38,3 najviše. Popila sam paracetamol i bilo mi je dobro, nije me toliko lomila i onda je brzo padala, pa posle opet rasla do 38 – istakla je dodajući da je sve to vrijeme bila jako slaba.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno