Većina mladenaca provodi sedmice u planiranju i dogovaranju kako bi dan kad jednom drugom zavjetuju odanost ostao upamćen zauvijek.

Međutim, ima i onih koji spletom okolnosti nikada neće zaboraviti trenutak kada su rekli sudbonosno “da”. Dakle, Radenko i Milica koji dolaze iz Čačka, su upravo taj primejr koji, zbog nesvakidašnjeg kumstva, možda završe i u nekoj od knjiga “Vjerovali ili ne”.

Kum na njihovom vjenčanju je bio Miloš Lepović, koji je fudbaler Borca iz Čačka, koji je sa svojim saigračim, tri dana ispred gradske uprave štrajkovao glađu. Dok su fudbaleri koji štrajkaju sjedili pod suncobranom ispred Gradske kuće prišao im je mladić iz Čačka sa zahtjevom da neko od njih bude svjedok na vjenčanju koje počinje za otprilike 20 minuta.

Kako neki od fudbalera nisu imali ličnu kartu u tom trenutku kod sebe, Miloš Lepović je ustao i pristao da bude jedan od svjedoka na vjenčanju. Vjenčanje je bilo planirano za 1 sat poslije podne u sali Skupštine grada, kojoj su pored matičara, supružnika Radenka i Milice, kuma Miloša Lepovića i drugog kuma, prisustvovala i sedmorica fudbalera u štrajku.

Čim su novi supružnici izgovorili sudbonosno da, uslijedio je veliki aplauz, kao i zajedničko fotografisanje. Matičarka Uprave grada Čačka je izrazila veliko zadovoljstvo što prisustvuje sklapanju braka na jedan jako poseban način.

– Sjedili smo ovdje i momak je prišao, nedostajao mu je jedan svjedok da bi mogao da se vjenča. Pitao je ko ima dokumenta, ja sam kod sebe imao, pristao sam i prisustvovali smo njegovom vjenčanju. Htio sam momku da izađem u susret, zadovoljan sam i sretan i uradili smo danas jedan jako lijep čin koji ću sigurno pamtiti do kraja života – rekao je Lepović, novinskoj agenciji MNA.

Preporučeno