“Nažalost istina je, nikada nije bila tačnija rečenica i tužnija za veliki broj fanova sada već pokojnog Đorđa Balaševića.

Svi se rađamo i umiremo, to je jedan sasvim normalan životni proces, sve dok se ne desi nekom ko vam je drag, dio porodice ili je jednostavno na naki način uticao na vaš život. Đorđe je uvijek bio među omiljenim mnogim mladim, starim, rokerima, ali čak i među ljudima koji su više preferirali narodnu muziku.

On nikad nije volio da ga se svrstava u pjevače, zbog toga što nikad nije ni pjevao na klasičan način. Balašević je bio pjesnik i to u pravom smislu te riječi, a njegova poezija u vidu pjesama je bila kao posebna magija. On je već neko vrijeme bio bolestan, u prošloj godini je imao infarkt, nakon čega su mu ugrađeni i stentovi. Prije par dana je odjeknula vijest kako je Đorđe primljen na infektivnu kliniku u Novom Sadu, ali se o njegovom stanju nije baš puno znalo.

Kasnije je objavljivano da je imao upalu pluća, a navodno da se zarazio virusom. Nažalost sa 67 godina nas je napustio jedan od najvećih kantautora sa ovih prostora.

Svi su još uvijek izvan sebe, posebno kad su čuli da se stanje jučer i pogoršalo te da su ga doktori pokušavali spasiti skoro tri sata, ali bez uspjeha. Još od srčanog je smanjio broj nastupa, pridržavao se svega, ali nažalost ništa nije moglo da ga spasi. Cijela Jugoslavija ga je voljela, pa i šire i svi su imali samo riječ. Od njega se danas opraštaju i sve njegove kolege.

Preporučeno