U svakoj firmi se u njihovim toaletima sa unutrašnje strane vrata nalazi papir na kojem se vodi evidencija o tome koje čistačice su zadužene za čišćenje toaleta. To je praksa i kod nas, ali i u inostranstvu, a nedavno je jedan tviteraš objavio sliku takvog formulara koji je uslikao u jednoj firmi u Beču. Istakao je da imena sve govore, a u nastavku možete da pogledate šta je to što je on primjetio.

Naime, imena koja ubjedljivo dominiraju na ovom papiru su Mara, Jovanka, Nataša i Elvira. Odmah nakon što je ova fotografija objavljena, ispod članka su počeli da stižu komentari. Mnogi su se složili da čistačice u klozetima žive bolje od pojedinih doktora i profesora u Srbiji, a obavljati pošten posao u bilo kojem dijelu svijeta ne bi trebalo da bude sramota. Mnogi su se složili da je ovo zaista tužno, ali da svako mora naći način da se prehrani i obezbijedi svojoj djeci krov nad glavom.

Činjenica je da u posljednjih nekoliko godina sve više mladih ljudi napušta svoju domovinu u potrazi za boljim mogućnostima i prilikama koje ne mogu da pronađu u svojoj zemlji. Odlaze cijele porodice, ali i tinejdžeri i mladi koji nastavljaju svoje školovanje izvan granica.

Kako god, ako se nastave migracije ovim tempom, zemlje u regionu će rekordno brzo da postanu zemlje staraca, a već se počeo da izjednačava broj penzionera i broj radnika u  Srbiji i u Hrvatskoj, pa će penzije da budu sve manje, a moglo bi doći i do ukidanja penzionog fonda.

Preporučeno
Loading..