Tragična smrt poznate doktorice plastične hirurgije Violete Skorobać Ašanin je potresla sve.

Od nje se u novinama opraštaju njene mnogobrojne kolege koje su poštovale i cijenile njen rad.

Stvar koja je mnoge posebno dirnula jeste da je bio veliki broj kolega koje su je poštovale, što govori tačno koliko je bila omiljena.

– Poslednji pozdrav dragoj koleginici- je poruka od dijagnostičarskog centra Hram, u potpisu ispod čitulje u novinama stoji potpis Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi Srbije koji glasi- U nama i sa nama zauvijek će ostati tvoj prelijepi osmijeh, vedrina i energija.

Također su i članovi Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, izrazili tugu za njom

– Draga maco, bila si spektakularan stručnjak, požrtvovani doktor, odani kolega i veliki prijatelj. Zbog velikog doprinosa razvoju plastične, rekonstuktivne i estetske hirurgije tvoj odlazak koji je bio jako rano je ogroman gubitak za struku u Srbiji i regionu. Zauvijek ćeš živjeti među nama jer voljeni nikada neće umrijeti sve dok žive oni koji ih se sjećaju.

Dr Violeta Skorobac Ašanin je u nedjelju oko 12 sati svom mužu i sinu rekla da ide do kupatila. Pošto nije izlazila duže vrijeme  njih dvojica su se zabrinuli i počeli su da je dozivaju.

– Nakon što im ona nije otvarala, oni su razvalili vrata i unutra su je zatekli sa dvije rane na grudima, dok je nož bio pored. Navodno, Violeta je dva puta sebi nož zabola u grudi. Sječivo joj je odmah probilo srce.

Preporučeno