Ovaj video snimak je uznemirio mnoge. Sama činjenica da postoji sistem koji kontroliše vremenske uslove izaziva jezu i miješanje čovjeka u stvari u koje nije smio biti umješan. Koliko smo zapravo svjesni te opasnosti? Sada nam se javljaju sami dokazi da nešto radimo pogrešno. Tako je i ovaj oblak u obliku kvadrata dokaz da smo zaista otišli predaleko. Pojavio se u Tuskonu u Arizoni.

Ovaj oblak je imao savršene linije kvadrtanta, a koliko je to zapravo moguće prirodnim putem? Nemoguće je… Izazvane su brojne reakcije ljudi na facebooku i twitter.

Da pojasnimo prvo šta je HAARP. To je projekat koji je osnova 1993. godine te mijenja frekvencije koje mogu upravljati vremenskim prilikama. Vodi ga trenutno američka pornarnica.

Navodno je riječ o kontroliranju vremenskih uvjeta od običnog vremena do zemljotresa. Nalazi se u dijelu Aljaske kome niko ne može pristupiti. Prvobitno je bio sistem koji je trebao očitati jonosferu te uvjete koji će omogućiti razvoj tehnologije.

Teorije zavjere kažu kako je on i dalje u rukama vojske te da koriste vremenske uvjete kako bi uništili neku zemlju. Mnogi govore kako je ovaj mehanizam uključen u velike zemljotrese u Haitiju koji su se desili 2010. godine.

Koliko će još Zemlja biti u mogućnosti da istrpi ova sebična djela ostaje nam da vidimo.

 

Preporučeno
Loading..