Ognjen Vranješ ili reprezentativac BiH sa brojem šest na dresu ovih dana ne prestaje da puni stupce raznih medija zbog afere koju je imao sa srpskom divom Jelenom Karleušom.

Naime, ovih dana sve portale pune priče iz njegovoga privatnoga života dok se o fudbalskoj karijeri ovog igrača ništa ne piše. Afera sa Karleušom još nije otišla u zaborav a već su se pojavili novi detalji u javnosti.
Naime, Vranješ je već bacio oko na jednu drugu djevojku i krenuo da zabacuje uduicu.


Iako je recimo Katarina Grujić pala na šarm ovog fudbalera, Sara očito nije.


O fitnesu:
Kondicija je definisana kao kvalitet ili stanje spremnosti. Oko 1950. godine pojam “fitnes” povećao se u zapadnjačkom jeziku za deset puta Oko 1950, možda u skladu s industrijskom revolucijom i traktatom iz Drugog svjetskog rata, Moderna definicija fitnesa opisuje ili sposobnost osobe ili mašine da obavlja određenu funkciju ili holističku definiciju ljudske prilagodljivosti da se nosi sa različitim situacijama. To je dovelo do povezanosti ljudske sposobnosti i privlačnosti koja je mobilisala globalnu industriju fitnes opreme i opreme za fitness. Što se tiče specifične funkcije, sposobnost se pripisuje ljudima koji imaju značajne aerobne ili anaerobne sposobnosti, tj. izdržljivost ili snagu. Dobro zaobljeni fitness program poboljšava osobu u svim aspektima fitnessa u odnosu na prakticiranje samo jednog, kao što je samo kardio / respiratorna izdržljivost ili samo trening s utezima.

Sveobuhvatni fitnes program prilagođen pojedincu fokusira se na jednu ili više specifičnih vještina i na dob ili zdravstvene potrebe kao što je zdravlje kostiju. Mnogi izvori također navode mentalno, socijalno i emocionalno zdravlje kao važan dio ukupne kondicije. Ovo je često predstavljeno u udžbenicima kao trougao sastavljen od tri tačke, koje predstavljaju fizičku, emocionalnu i mentalnu sposobnost. Fizička sposobnost takođe može da spreči ili leči mnoge hronične zdravstvene uslove izazvane nezdravim načinom života ili starenjem. Rad može pomoći nekim ljudima da bolje spavaju i eventualno ublaže neke poremećaje raspoloženja kod pojedinaca.

Istraživanje je pokazalo da su mnoge koristi od vježbanja posredovane kroz ulogu skeletnih mišića kao endokrinih organa. To jest, mišići koji kontrahuju oslobađaju više supstanci poznatih kao miokini, koji promovišu rast novog tkiva, popravak tkiva i razne antiinflamatorne funkcije, što ujedno smanjuje rizik od razvoja različitih upalnih bolesti.