Čistiti kupatilo i održavati ga čistim je nešto najgore što se nekome može desiti.

Teško ga je održavati posebno zimi kada se pojavi sva ta silna vlaga. Kako bi vas dom bio besprijekorno čist, vjerovatno nekad koristite skupa sredstva koju mogu biti jako opasna po vaše zdravlje. Ekonomično, odlično i sigurno sredstvo za čišćenje fuga između pločica možete lako pripremiti sami kod kuće bez ikakvih problema.

Poslije ovog postupka, fuge, a samim tim i pločice če izgledati kao nove. Kako bi fuge bile sjajne kao prvog dana i dugo potrajale, napravite ovu slijedeću mješavinu:

Sastojci koji su vam potrebni su slijedeći:
– sedam čaša vode, tačnije litar i po
– pola čaše sode bikabrone
– jedna trećina čaše soka od limuna ili jednu supenu kašičicu limuntosa odnosno limunske kiseline i
– jedna četvrtina čaše alkoholnog octa.

Postupak pripreme je slijedeći:
U litar i po vode rastvorite sodu, u to dodajte limuntos ili sok od limuna i na samom kraju polako naspite ocat. Sačekajte dok prođe hemijska reakcija, budite pažljivi, a onda kada se smiri vaša smjesa je gotova za upotrebu.

Nakon toga, četkicom, spužvom ili kistom utrljajte smjesu u fuge između pločica i vidjet ćete kako pred vašim očima vaše fuge postaju čiste, a pločice dobivaju svjež i obnovljen izgled, izgledaće kao da ste ih tek postavili.

Najbolje od svega je što je ovaj proizvod potpuno zdrav i bez teških i opasnih hemikalija koje mogu naštetiti vašem zdravlju. Postpupak možete ponavljati koliko god želite puta.

Preporučeno