Kad je riječ o kućanskim poslovima, mnoge domaćice i uopšteno žene će se složiti da je to naj nezahvalniji posao koji može da postoji na svijetu.

Vjerujemo da ste bar jednom u životu sredile cijelu kuću i onda sjele i doslovno gledale kako na sve to prašina pada. Kako kažu stari narodi, kuća se nikada ne može besprijekorno očistiti. Zbog toga mnoge žene traže razne olakšice kako bi što brže ove poslove završavale.

Vjerujemo da je svim ženama muka kada dođe trenutak za čišćenje rerne od električnog šporeta.

Zbog toga vam mi donosimo kako možete napraviti sprej za čišćenje od potpuno prirodnih sastojaka koji će sve masne naslage i fleke skinuti kao do šale.

Postoji jedno jako jednostavno rješenje za problem svake kuće i sastoji se od svega pet koraka, kaže Hillary blogerka iza sajta “Accidentally Green”.

PRVI KORAK

Potrebno je da uklonite sve zagorjele ostatke iz rerne (ukoliko ih imate).

DRUGI KORAK

Naspite malo sode bikarbone u rernu i preko sipajte samo malo bijelog sirćeta.

TREĆI KORAK

Uključite rernu na 150 stepeni na pet minuta kako bi mast i prljavština krenuli da se lagano tope. Nakon toga isključite i ostavite još nekih 15 minuta.

ČETVRTI KORAK

Oribajte rernu lopticom koja je od aluminijumske folije.

PETI KORAK

Na kraju, obrišite krpom sa toplom vodom.

I to je to, ovo je potpuno prirodno sredstvo koje čisti svaku, pa i najprljaviju rernu. Olakšat će vam život i ovaj naporni kućanski posao, koji je i više nego dosadan.

Preporučeno